Alla inlägg den 2 maj 2009

Av Victoria - 2 maj 2009 21:44

Vår dag bestod av detta.

7:00 började packa iordning inför att åka till Granlo kyrka för att göra tårtor och ställa iordning inför dopfikat.

8:00 åker till kyrkan och möter upp mamma, pappa, bror och svägerska. Filip är med och ligger och sover.

9:10 är klar med alla förberedelser. Åker hem och möter Hampus och Reidar som har varit och plockat vitsippor till borden där vi ska fika. Hampus sätter dem i glaskoppar och vi ställer de på en bricka så att de är bara att ställa ut när vi kommer fram.

Jag känner mig lung att allt är klart. Det enda jag behöver göra är att åka hem och göra mig klar samt se till att alla grabbarna är klara. Tar det lugnt då vi inte ska var i kyrka förrän efter 11:30.

11:20 Gaaaaaaaaa!!! Hampus frågar mig vad det är som luktar???? Ser att Buster, vår katt, går in i sovrummet vårat då jag håller på att ta på mig det sista. Tänker har väl varit och dassat och ibland kan lukten sitta kvar i pälsen ett litet tag. Tänker inte mer på det men känner efter en stund att det luktar värre och Gizmo börjar krafsa ute i hallen. Tittar ut. Ser att där är det härlig kattbajs överallt. Hampus sitter på sin polisbil och kör runt bajset så det smetas så här härligt runt. Det är överallt, jag menar överallt. Jag skriker JÄVLAR!!! Brukar inte svära inför Hampus men då kom det bara. Hampus har bajs på byxorna och strumporna. Får av han kläderna. Då har det även gått igenom så hans fötter är gäggiga. Fattar inte att han inte såg det. Men han var väl så inne i leken.

Av med alla kläder och in i duschen då det blev ett lätt bråk om att han ville bada och vi skulle bara duscha. Ut igen och torka, hitta nya stumpor och byxor som passar med hans skjorta. Sen försöka sanera hallen och bilen. Reidar är fast med en lite trött Filip. Det formligen stank i hallen så det var bara till att skura. Var jättestressad vid det här laget. Ut med alla grabbar till bilen och sen iväg. Sitter och nästan grinar i bilen över att jag var så stressad. Dagen som började så bra blev bara stress. :-(


11:50 kommer upp till kyrkan. Byter om på en liten skrattande Filip. :-)

12:00 Dopet startar. Jermunn bar in korset, Mattias bar Filip och sen kom jag, Reidar och Hampus, sist kom prästen, vår underbara Kenneth.

Hampus blev blyg över att alla tittade på oss så Reidar tog upp han i famnen.


En liten bit in på dopen så somnade Filip och sov sig igenom hela. Till och med då han fick vatten på huvudet. Han spratt till bara lite och gav ifrån sig lite knorr. Hampus och mormor hjälptes åt att hälla i dopvattnet.

Sen lessnade Hampus och började leka med Tuva :-) Det är så härligt med barn. De gör som de vill och har inga hämningar :-D Nepp nu vill jag inte göra det här något mera så då gör jag något annat  :-D Tycker det är så härligt med barn som får vara med. Det blir inte så stelt då.


12:40 ca. Var vi klara med dopet och då knäpptes det kort som bara den. Filp sov.

Hampus åker med mormor, Mattias och Nina ner till kyrkan. Där sitter han och säger jävlar lite tyst och liksom känner på ordet berättade mamma för mig. Hon sa inte till honom för att inte skapa någon sort reaktion kring ordet. Hon förstod att något måste ha hänt hemma då han satt och sa det i bilen. Förklarade för henne vad som hade hänt hemma.

13:00 Fika dags i Granlo. Trots att det var mindre med folk så gick det åt mycket mera fikabröd. Superskoj! Alltid roligt att fikat man har gjort uppskattas. Filip vaknade till lite men somnade om.

14:00 ca så började vi med paketöppning. Trots alla gäster och många presenter så blev det inga dubletter. Helt otroligt egentligen tycker jag.

14:45 ca började gästerna åka hem.


15:30 Städat och klart. Åkte hem och satt ute och mös på gräsmattan. Filip låg och sprattlade en lång stund på en filt.


Sen slocknade Filip strax efter 18:00 och sover fortfaranade. Det är tröttsamt att bli doptad som Hampus sa.


Är helt slut själv. Ska gå och sussa nu. Biler kommer sen.


Kramiz.

Ovido - Quiz & Flashcards