Alla inlägg under mars 2009

Av Victoria - 21 mars 2009 08:31

Idag är jag och min vackra familj i tidningen :-)

Bara älskar digital fotografering. Hampus hade som sagt var världens reva i pannan som fotografen tog bort. Hampus var på ett jättebusigt humör när vi skulle ta korten så jag var alldeles svettig efteråt.


   


    
Andra kort som vi valde på våra vackra barn. :-)

Kramen.

Av Victoria - 20 mars 2009 20:29

Idag när jag satt och ammade Filip så gick Hampus ner på sitt rum och lekte. Inget konstigt med det. Sen blev det väldigt tyst. Jag ropar och frågar vad han gör. Inget svar. Frågar igen. Han svarar inget vilket brukar ALLTID vara något som han inte får göra. Sen ber jag honom att komma upp till mig och det gör han. Precis när han kommer upp för trappen säger han titta mamma och...... TÄNDER EN TÄNDSTICKA *hjälp*

Jag flyger upp ur soffan och Hampus lägger tändstickan i min han och såklart bränner jag mig, inte mycket tack och lov. Tittar på honom och frågar var han ha varit. Han tittar lite osäkert på mig men tillsist så visar han mig vart han har varit. Kommer ner till badrummet och där har han stått och tändt tändstickor och lagt på handduken. Tack och lov så hade alla slocknat.

Tock ett samtal med honom där jag sa åt han att han fick inte använda tandstickor utan mamma eller pappa. Sa det lugnt och bestämt. Tror det är bättre än att skälla.


Idag har jag bara haft 38 grader hela dagen och kännt mig förvånadsvärt okej. Lika hårda klumpar i brösten men inte samma smärta. Hoppas att det håller på att släppa.


Kramiz.

Av Victoria - 19 mars 2009 21:48

Vaknade upp idag med ett tryck över bröstet. Kände mig alldeles matt och tog tempen, 36,4 alltså ingen feber. Fick sätta mig ner på huk flera gånger för att inte svimma. Gick ner med Filip till Reidar och tog bilen ner till Hampus förskola, orkade inte att gå. Kom hem och tog tempen igen, men ingen feber. Kände då i mitt västra bröst att jag var grymt öm och hade tjocka knölar. Ringde då till BVC och bad om att få en speciell sorts spray som hjälper att mjölken rinner till lättare då man spänner sig när det gör så grymt ont.

Reidar klev upp och åkte och jobbade, började 10:00. Kände mig ännu mattare då. En kort stund efter det så hade jag 40 graders feber. Var toksnurrig i huvudet. Hela jag tokskakade. Gick upp och höll på att ramla i trappen flera gånger, tur att Filip låg och sov i sängen nere. Fick i mig lite banan och alvedon. Men bara skakade. Fick nästan panik. Tänk om jag svimmar och Filip ligger ensam och ingen som kommer när han vaknar. Fick tag på en telefon men hade stora svårigheter med att slå nummret då jag skakade så kraftigt. Får ur mig Reidar och killen i andra änden säger jag ska hämta honom. När Reidar svarar så grinar jag bara och säger jag har feber, kom hem. Han svarar snabbt att han kommer. Han hann jobba i 13 minuter. Jag bara grinade och skakade och hackade tänder. Det gjorde så ont i hela kroppen. Lyckades mjölka ur lite och Reidar fick ta Filip och ge honom i flaska. Tack och lov så accepterade han det. Har så duktig son.

Filip andades väldigt tungt idag så Reidar ringde sjukvårdsupplysningen som fixade en tid på barn åt oss 11:30.


Lyckades pallra mig upp och tog på mig massor av kläder för jag förs som en tok. Väl där så lyssnaden en läkare på Filip men tyckte det lät bra. Fast för säkerhetens skull så ville hon att en mer erfaren läkare lyssna med tanken på att Filip var så liten. Vi fick vänta ett tag och Reidar tog Filip och gav honom lite av det urpumpade som vi hade tagit med oss och jag la mig på britsen efter att ha fått en order av en sköterska som såg hur dålig jag var. Jag somnade snabbt och for upp som en raket när läkaren kom in. Han var inte glad när han fick höra att jag hade 40graders feber och mjölkstockning och hade inte sökt läkarvård. Fick onda ögat ifrån han *haha*. Ja ja sa jag och tänke det här fixar jag själv. Tänker inte betala 150kr för att få rådet, vila, massera, pumpa och håll dig varm. Blir det värre så får jag väl söka hjälp men hoppas att det vänder snabbt. Läkaren lyssnade på Filip och det lät bra. Han är som sagt var rejält täppt i näsan. De mätte hans syresättning och det var jättebra så vi behövde inte oroa oss något.


Hem igen och pumpa och sova. Vaknade på kvällen dyngsur hade svettats som en tok. Upp och fick i mig en smörgås och drack lite sen gick jag och Filip och sov igen.



BVC

Av Victoria - 17 mars 2009 08:44

Var till BVC idag och Filip har bara gått upp 80 gram sen i torsdags. Stackarn kan inte äta riktigt när han är så täppt. Har gett han koksaltlösning samt droppat bröstmjölk i hans näsa samt sugit ur den hela tiden. Snoret är allelses gult och tjockt. Köpte riktiga näsdroppar och gav honom. Det fungerade bättre så jag hoppas att förkylningen försvinner snart.

Prickarna på kinderna fick jag rådet att smörja med kortisonsalva och något mjukgörande som miniderm. Hans kinder är alldeles mörkröd och varma.


Kramiz.

Av Victoria - 16 mars 2009 08:42

Filip är fortfarade mega förkyld och dessutom har hans prickar blivit jättemånga även fast jag har slutat med all mat som är röd samt inte ätit någon choklad och citrus. Ska till BVC imorgon och de får då lyssna på honom då han låter jättetäppt när han andas.


Kramiz.

Av Victoria - 15 mars 2009 08:39

Min älskade kronprins fyller tre år idag. :-) Här är tårtan som vår kronprins har beställt till sin födelsedag.



 

Hampus kan bland annat.

Vissla

Hoppa på ett ben

Hoppa jämfota högt och långt (kanske blivande längdhoppare ;-) )

Dela maten med kniv och gaffel.

Vara utan blöja på dagen.

Ta på och av sig kläderna.

Prata mycket och länge. (aj våra stackars öron)

De flesta färgerna.

Klippa med sax.

Knäcka ägg utan att skal följer med.

samt mycket mera.

Av Victoria - 14 mars 2009 23:36

Idag så fixades det uppe på förskolan inför Hampus kalas. Det blåstes ballonger och dukades fram så allt skulle vara klart inför kalaset imorgon.

Sen på kvällen efter att Hampus hade somnat ställde jag mig och gjorde tårtorna. Fick dock göra lite avbrott för att Filip ville ha mat och vara nära. Fick då ställa in allt i kylskåpet för att sen plocka fram allt. Hampus hade beställt en polisbil och det blev lite kämpigt att få till den men till sist så tyckte jag att jag lyckades. :-)


Kramiz.

Av Victoria - 12 mars 2009 20:48

Idag var det dags för vägning för Filip. Påväg till BVC blev vi sittande i kö för att kunna komma över bron till Granlo. Trafikljuset var trasigt och släppte över ca 4 bilar åt gången. Tog sin lilla tid att ta sig över men tillsist blev det våran tur. Var några minuter försenad till BVC men fick ändå sitta och vänta där. Filip vägde 4210g och var nu 54 cm lång. Har ökat nästan 400g på en vecka och det var jättebra tyckte Karin (BVC-tanten). Hon lyssnade på honom med tanken på hans förkylning men lungorna lät bara bra. Han är dessutom bättre än hur han var igår.


Efteråt åkte vi till sjukhuset för att knäppa kort till tidningen. Hampus var så duktig, var så stolt över honom. Han gjorde allt som fotografen sa att han skulle. Bild i tidningen kommer nog nästa lördag.


Hemma så blev det lunch sen gick jag och Filip och sov en stund. Vi hade inte sovit så bra inatt då en täppt näsa gjorde det svårt att sova gott. Vi sussade en timme sen gick vi upp och gjorde middag. Fisk och potatis, mums.


Håller på att planera inför Hampus kalas. Han har beställt en tårta med en polisbil, få se om jag får till det. Ska iväg och handla imorgon.


Kramiz.

Ovido - Quiz & Flashcards